Posilnenie vzťahov

Ako môže B2B portál zvýšiť predaj a posilniť vzťahy so zákazníkmi

B2B portály menia hru v obchode. 74% B2B kupujúcich preferuje jednoduchšie weby a 93% sa obracia na online nákupy. Budúcnosť je digitálna. Nezameškajte ju!

Vedieť predajné oddelenie stredne veľkého podniku prináša svoje výzvy, ale aj príležitosti. Jednou z týchto príležitostí je využitie B2B portálu, ktorý môže zmeniť spôsob, akým komunikujete so zákazníkmi a spracovávate objednávky. Ale nepoďme len na slepo; pozrime sa na niektoré štatistiky:

  • 74% B2B kupujúcich uvádza, že by strávili viac peňazí na jednoduchšom webe. (Zdroj: Forrester)
  • Do roku 2020 sa predpokladalo, že B2B e-commerce trh bude dosahovať hodnotu 6,6 miliardy USD, čo prekonáva B2C e-commerce. (Zdroj: Frost & Sullivan)
  • 93% B2B nákupčích preferuje online nákup od svojich obľúbených dodávateľov. (Zdroj: Accenture)

Tu sú dôvody, prečo by ste mali zvážiť jeho implementáciu:

1. Efektívnejšie spracovanie objednávok

Pomocou B2B portálu môžete automatizovať proces objednávania, čo môže značne znížiť čas potrebný na spracovanie objednávok a zároveň znižuje možnosť chýb.

2. Lepšia komunikácia so zákazníkmi

B2B portál poskytuje platformu, kde môžu zákazníci vidieť dostupnosť produktov, sledovať svoje objednávky v reálnom čase a komunikovať s vami priamo v prípade otázok alebo obáv.

3. Integrácia s CRM

Mnoho moderných B2B portálov ponúka integráciu s CRM systémami. To znamená, že všetky interakcie so zákazníkmi môžu byť zaznamenané a analyzované, čo vám pomôže lepšie rozumieť ich potrebám a preferenciám.

4. Posilnenie dôvery medzi vami a vašimi zákazníkmi

Transparentnosť a efektivita, ktorú B2B portál prinesie, môže posilniť dôveru vašich zákazníkov vo vaše služby. Keď zákazníci cítia, že sú v centre vášho záujmu a že ich objednávky sú spracované efektívne a profesionálne, pravdepodobnejšie sa k vám vrátia.

Možno Vás zaujme aj tento článok Aké sú názory zákazníkov na B2B zóny a Zákaznícke portály?

Záver

V dnešnom konkurenčnom obchodnom svete je neustále hľadanie inovácií a efektívnych riešení kľúčové. B2B portál môže byť tým nástrojom, ktorý váš tím potrebuje na zvýšenie predaja a posilnenie vzťahov so zákazníkmi. Uvažujte o jeho možnostiach a potenciálnych výhodách pre váš podnik.

Zdroj: Photo by Felipe Bastias on Unsplash

Handshake

Ak Vás článok zaujal a mali
By ste záujem o niektorú
službu, napíšte nám