Informačný systém ušetrí peniaze

Informačný systém – Čo to je a aké výhody vám priniesie

Informačný systém významným spôsobom šetrí čas, peniaze, prináša viac objednávok a zefektívňuje procesy. Aké možnosti ponúka?

Informačný systém dokáže významným spôsobom šetriť čas, peniaze, prinášať viac objednávok a zefektívniť procesy. Vytvoríme ho pre vás na mieru. 

Keď sa povie „Informačný Systém“, mnohí ľudia si nevedia úplne predstaviť, čo si pod týmto pojmom predstaviť. Rozoberme si preto tento pojem na drobné.

Úlohou informačného systému je práca s informáciami, respektíve dátami.

Definícia: Informačný systém (IS) je prepojená sada komponentov používaná na zber, ukladanie, spracovanie a prenos dát a digitálnych informácií. Vo svojej podstate je to zbierka hardvéru, softvéru, dát, ľudí a procesov, ktoré spoločne pracujú na premenení surových dát na užitočné informácie.

Potrebujete vyhotoviť Informačný systém na mieru?

✅ Vaša predstavivosť vytvára jeho možnosti. Dá sa preto ľahko a flexibilne prispôsobiť vašim presným potrebám a požiadavkám

Použite informačný systém namiesto papierov a digitalizujte
Zbavte sa papierov a využite Informačný systém

Informačný systém v praxi 

🚀 Informačný systém má v praxi 3 rôzne podoby

1. Webová aplikácia – Zariadenia pripojené k internetu umožňujú prístup k takémuto informačného systému. Typickým príkladom je webová stránka, cez ktorú sa vedia zamestnanci prihlasovať a pracovať s firemnými údajmi ako sú obchodné prípady, kontakty, správa dokumentov, štatistiky, dochádzka a iné.

2. Počítačová aplikácia – na to, aby ste mohli takýto informačný systém používať, si ho musíte inštalovať do svojho počítača vo forme programu. 

3. Mobilná aplikácia – ako už napovedá jeho názov, tento druh informačného systému si stiahnete do svojho telefónu ako aplikáciu. Môže ísť napríklad o aplikáciu, do ktorej si viete zaznamenať informácie o vašich zákazníkoch a pozrieť stav firmy

V dnešnej dobe sa najväčšej obľube tešia informačné systémy v podobe webových aplikácií. Ich výhodou je, že sú dostupné z rôznych miest na Zemi a mnohých druhov zariadení akými sú štandardne mobilné telefóny, tablety, či počítače. Máte tak k všetkým dátam jednoduchý prístup bez toho, aby ste si museli sťahovať aplikáciu do svojho počítača či smartfónu.

👉 TIP: V prípade, že prepojíte Informačný systém so svojím webom a vytvoríte vstup pre vkladanie údajov od zákazníkov, ocenia to aj vaši zákazníci či zamestnanci. 

☝️INFO: Ak máte záujem prečítať si referenciu o informačnom systéme, ktorý sme vyhotovili pokračujte na tento odkaz.

Informačný systém: Jeho podoby 

Aby ste si vedeli ešte lepšie predstaviť, ako vlastne môže taký IS vyzerať v praxi, prinášame vám krátky prehľad niekoľkých často využívaných podôb

  • Webstránka, cez ktorú si môžu zákazníci rezervovať termín vo vašej prevádzke online
  • Systém na evidenciu, plánovanie a prideľovanie práce zamestnancom 
  • Informačný systém na vytváranie obsahu pre SmartTV v prevádzkach 
  • Systém na evidenciu nových kontaktov a obchodných prípadov, tzv. CRM
  • Systém na kontrolu prepravných zákazok v logistike
  • Systém na kontrolu a správu vozového parku
  • Systém na správu objednávok
  • Systém na správu prevádzky, predaja a evidovanie dlhov a iné.

Samozrejme, informačné systémy dokážu fungovať multifunkčne. Napríklad, môžu spájať rezervovanie termínov, evidenciu objednávok, odosielanie správ zákazníkom, prepájanie účtovníctva, štatistík… V prípade riešení na mieru a teda naprogramovania informačného systému sa dá funkcionalita jednoducho rozširovať. 

Informačný systém môže slúžiť len vám a vašim zamestnancom, pričom nikto iný do neho nebude mať prístup. Naopak, rozhodnúť sa môžete aj pre systém v podobe modernej web aplikácie s prehľadným dizajnom, ktorý viete využívať na komunikáciu so zákazníkmi ako sme spomenuli vyššie.

Obrázok šetrenia pomocou informačného systému
Ušetrite peniaze s informačným systémom

Informačný systém a jeho hlavné výhody 

IS prinášaja viacero praktických výhod, ktoré ocenia firmy v rôznych oblastiach. 

Úspora času a peňazí 

Moderné informačné systémy do veľkej miery využívajú automatizáciu a významne zjednodušujú procesy. Vyhnete sa prácnej e-mailovej alebo telefonickej komunikácii s klientmi či dodávateľmi, ktorá vás stojí veľa času a peňazí. Mnohé aktivity budú prebiehať samé, bez toho, aby ste ich museli vykonávať manuálne. Automatické odosielanie ďakovného e-mailu zákazníkovi po vykonaní objednávky slúži ako dobrý príklad.

☝️ Praktický tip: Z našich skúseností vyplýva, že z dlhodobého hľadiska dokáže IS firmám ušetriť desaťtisíce eur. Ide tak o investíciu, ktorá sa rozhodne oplatí. 

Vyšší komfort 

Informačný systém zvyšuje komfort nielen vás a vašich zamestnancov, ale aj samotných zákazníkov. Napríklad, na to, aby si zákazník vyplnil tie údaje, ktoré potrebuje, nemusí čakať do otváracích hodín, hľadať telefónne číslo a volať. Kedykoľvek otvorí váš systém v priebehu pár klikov, zedituje a odošle objednávku alebo svoje údaje.

Keď svojim zamestnancom ponúknete vyšší komfort, automaticky získavate veľkú konkurenčnú výhodu, zvyšujete efektivitu a získate čas. IS tak prispeje k nárastu vašich tržieb

Jednoduchšia analytika a organizácia procesov 

Vďaka modernému informačnému systému môžete mať všetky kľúčové informácie a dáta spojené s vašim podnikaním dostupné na jednom mieste, v prehľadne organizovanej podobe. Viete sledovať najnovšie objednávky, počet predajov, stav skladu a mnohé vami sledované parametre. Dokážete rýchlejšie sledovať aktuálny stav a efektívnejšie plánovať ďalší chod firmy. 

Pri používaní informačného systému sa vám nestane, že dôležité dáta sa niekde stratia. Budú v bezpečí. Uchovávať ich viete prakticky navždy. Dostanete sa k ním na klik v momente, keď budete potrebovať. 

Na obrazovke notebooku je zobrazený programátorský kód

Informačný systém na mieru od OBS Slovakia 

Spoločne vytvoríme informačný systém na mieru, ktorý sa odvíja od vašich predstáv. V prvom kroku nám detailne predstavíte, akú funkčnosť by ste chceli od vášho systému. Mal by umožňovať rezerváciu termínov? Chcete cez neho ovládať televízory? Potrebujete prostredníctvom neho sledovať nové objednávky, komunikovať s klientmi či zamestnancami? Chcete ho využívať na otváranie brány na diaľku? Žiadna predstava nie je príliš ambiciózna na to, aby sa nedala pretaviť do reality. 

Na základe vašich požiadaviek pripravíme štruktúru informačného systému, ktorú náš tím programátorov premení na funkčný softvér. Naprogramovaný systém vyladíme po grafickej a obsahovej stránke tak, aby zodpovedal moderným štandardom, vašim predstavám za dostupnú cenu.

Referencia na Informačný systém pre spoločnosť Ihlove.sk

Informačný systém referencia Ihlove.sk

👉 Máte aj vy záujem o informačný systém na mieru? Potrebujete poradiť alebo sa len porozprávať o možnostiach? Kontaktujte nás a dohodnite si s nami nezávislú konzultáciu už teraz! 

Handshake

Ak Vás článok zaujal a mali
By ste záujem o niektorú
službu, napíšte nám