Riešenie je informačný systém

Aké problémy rieši podnikateľom informačný systém na mieru?

S čím všetkým vám vie pomôcť informačný systém na mieru, koľko peňazí dokáže ušetriť alebo zarobiť? Prinášame vám prehľad dôležitých benefitov. 

S čím všetkým vám vie pomôcť informačný systém na mieru, koľko peňazí dokáže ušetriť alebo zarobiť? Prinášame vám prehľad dôležitých benefitov. 

Ak rozmýšľate nad tým, že by ste si nechali naprogramovať informačný systém na mieru, možno zvažujete, ako rýchlo sa vám vaša investícia vráti. Existuje hneď niekoľko problémov, ktoré vám kvalitný softvér pomôže vyriešiť. Z dlhodobého hľadiska vám tak dokáže významne zefektívniť podnikanie. Pýtate sa, ako konkrétne? Pripravili sme si pre vás niekoľko príkladov z praxe. 

Úspora financií 

Predstavte si, že pre svoje podnikanie potrebujete určitý špecifický softvér, ktorý neponúka veľa firiem na svete. Aby ste mohli naplno fungovať, musíte si platiť napríklad Windows aplikáciu od zahraničnej spoločnosti, ktorá stojí 5000 € ročne. Ak by ste ju chceli využívať na 2 počítačoch, každý rok by vás stála 10 000 €. 

Výhodnejším riešením by bolo nechať si podobný softvér naprogramovať u nás. Napríklad, vieme vytvoriť prehľadný informačný systém v podobe webovej aplikácie, ktorý je prístupný z akéhokoľvek zariadenia. Teda, nie je viazaný na jeden Windows počítač. Softvér by mal rovnakú funkcionalitu ako pôvodný program od zahraničnej spoločnosti, pričom jeho možnosti sa dajú jednoducho rozširovať. 

Príklad úspory financií: Predstavte si, že za informačný systém od nás zaplatíte napríklad 15 000 €. Keďže softvér od zahraničného dodávateľa stojí 5000 € na rok, investícia sa vám vráti po 3 rokoch. Následne každý rok ušetríte 5000 € a tieto prostriedky môžete využiť efektívnejšie. 

Flexibilné prispôsobovanie softvéru 

Mnohí podnikatelia sa stretávajú s nasledovným problémom. Zakúpia si softvér od zahraničného dodávateľa, ktorý spočiatku dobre funguje. Neraz sa však stane, že po pár mesiacoch alebo rokoch dôjde k zmenám v legislatíve. Prípadne, zákazník si mierne upraví svoje interné procesy a potrebuje im prispôsobiť niektoré funkcionality softvéru. Vývojár však nekomunikuje, respektíve, neposkytuje možnosť akýchkoľvek úprav. Používanie programu sa tak stáva komplikovanejším a časovo náročnejším. 

Pre majiteľov firiem je preto výhodnejšie nechať si naprogramovať informačný systém na mieru, ktorý bude mať rovnaké funkcie, ako softvér od zahraničných dodávateľov. Keď dôjde k zmene legislatívy alebo procesov, doprogramujeme nové funkcionality, prípadne upravíme existujúce, aby vyhovovali novým požiadavkám. A to všetko za krátky čas. Vďaka takejto flexibilite šetríte čas a financie. 

Informačný systém na mieru a šetrenie času 

Vezmime si situáciu, že predávate drahšie produkty a pre záujemcov ručne pripravujete cenové ponuky. S vašimi potenciálnymi zákazníkmi sa telefonicky spojíte, získate potrebné informácie a následne prácne vytvoríte ponuku, ktorú im pošlete vo formáte PDF. 

Ak si necháte naprogramovať informačný systém na mieru, celý tento proces môže prebiehať automaticky. Zákazník zadá niekoľko údajov a algoritmus na základe nich pripraví cenovú ponuku, ktorú pošle na e-mail. Nie je potrebné zamestnávať človeka, ktorý telefonuje a ručne pripravuje ponuky. 

Príklad úspory: Keď vytvárate cenové ponuky manuálne, každý mesiac musíte tejto aktivite venovať napríklad 30 hodín času. Ak hodina času stojí 30 €, mesačne vás tento proces bude stáť 900 €. Povedzme, že za informačný systém na mieru zaplatíte 10 000 €. Už po 11 mesiacoch sa vám investícia do neho vráti a následne každý mesiac ušetríte 900 €. 

Jednoduchá organizácia procesov 

Zdá sa vám, že vo vašich firemných procesoch máte tak trochu neporiadok, strácajú sa vám objednávky, nemáte dobrý prehľad a zbytočne vznikajú stresujúce situácie? S týmto problémom sa stretávajú mnohí podnikatelia. Pri využívaní zastaralých riešení, napríklad, evidovaní objednávok v papierovej podobe, dochádza k častým nedorozumeniam. 

Aj v tomto prípade môže byť dobrým pomocníkom informačný systém. Vieme ho naprogramovať tak, aby sa v ňom nachádzal napríklad chronologický prehľad zákazníkov. Vaši zamestnanci vidia, na ktorých objednávkach je potrebné pracovať a aké sú termíny odovzdania. Vy máte dokonalý prehľad o všetkých procesoch, aj keď ste na opačnom konci sveta. Nemusíte nikomu volať ani nikam chodiť. Nie ste vystavený stresujúcim situáciám, šetríte čas, neriešite zbytočné drobnosti a viete sa naplno venovať rozvoju podnikania. Biznis vďaka informačnému systému na mieru funguje do veľkej miery autonómne

Promptná komunikácia a rýchle riešenie požiadaviek 

Od podnikateľov neraz počúvame, že dodávatelia aplikácií a softvérov s nimi odmietajú komunikovať. Nedvíhajú telefóny, odpoveď im trvá aj niekoľko týždňov a riešenie problémov je extrémne pomalé. Kvôli tomu im unikajú cenné podnikateľské príležitosti a ich biznis nedokáže fungovať naplno. Prichádzajú o tisícky eur a zbytočne sa dostávajú do stresujúcich situácií. 

V OBS si práve preto zakladáme na rýchlej a férovej komunikácii. Nezáleží na tom, s akou požiadavkou nás klient osloví. Reagujeme na ňu hneď, ako je to možné. Nehľadáme výhovorky, ale riešenia. U nás sa vám nestane, že na odpoveď budete čakať dlhé týždne. Sme tu pre vás, vždy pripravení pomôcť a poradiť. Aké problémy dokáže informačný systém na mieru vyriešiť vám? Radi sa s vami o tom porozprávame. Zarezervujte si nezáväznú bezplatnú telefonickú konzultáciu a prekonzultujte s nami všetky možnosti.

Handshake

Ak Vás článok zaujal a mali
By ste záujem o niektorú
službu, napíšte nám